інгредієнти
Тісто:

  • 350 гр борошна
  • 50 гр цукру
  • 1 ч. л. розпушувача (https://bit.ly/3in7tbF)
  • 110 гр вершкового масла
  • 140 гр сметани 20%
  • 1 жовток
  • Ванільний екстракт (https://bit.ly/3u51U6c)
  • Дрібка солі

Начинка:

  • 800 гр яблук
  • 2 ст. цукру
  • 2 ч. л. кориці

Приготування
👩‍🍳 У чашу просіюємо борошно, розпушувач, далі потрібно натерти холодне вершкове масло 🧈, додамо трохи солі 🧂, сметану, цукор, жовток та ванільний екстракт. Перемішуємо вилкою, а потім починаємо вимішувати руками 🙌. Готове тісто не липне до рук. Відправляємо його в пакет та в холодильник на 30 хвилин 🕑. В цей час можна приготувати начинку. Яблука 🍏, цукор і корицю відправляємо в сковороду і гасимо на середньому вогні 12-15 хвилин 🕑. Увесь час помішуємо лопаткою (https://bit.ly/3kEAj8A). Тісто розділяємо на 5 однакових шматочків (приблизно по 125 гр). Робочу поверхню потрібно присипати мукою і розкочуємо овал. Викладаємо начинку (120 гр) та згортаємо так, як показано на відео 😉. Випікаємо в розігрітій до 170 градусів духовці приблизно 35-40 хвилин. Ледве даємо охолонути, посипаємо цукровою пудрою (https://bit.ly/3kCCl9x) і можна пригощати гостей 🤗 Приємного апетиту 😉