Інгредієнти:

Карамель:

  • 220 гр цукру
  • 100 гр вершкового масла
  • 180 мл вершків 30-33%
  • 1 ч.л. солі

Сиркова маса:

  • ⁃ 400 гр сиру 9%
  • ⁃ 65 гр вершкового масла
  • ⁃ 60 гр цукрової пудри (https://bit.ly/3l3HZAp)
  • ⁃ Ванільний екстракт (https://bit.ly/3yVneM2)

Гразурь:

  • 300 гр чорного шоколаду (https://bit.ly/2WXqwBi)
  • 60 мл рослинного масла

Приготування:
Для початку приготуємо карамель. Розтоплюємо цукор на середньому вогні. Як тільки по краях почне топитися, то можна далі допомагати лопаткою. Як тільки колір стане насиченим бурштиновим, то по шматочку додаємо масло, після кожного разу перемішуємо до однорідності! (Масло має бути дуже холодним, краще з морозилки). Далі відправляємо гарячі вершки і швидко перемішуємо до однорідності (будьте обережні, щоб не обпеклися). Проварюємо хвилинку, потім додаємо сіль, проварюємо ще хвилину і знімаємо з вогню. Готову карамель пропускаємо через сито і залишаємо остигати при кімнатній температурі. Тепер приготуємо сирну масу. М'яке вершкове масло збиваємо до посветления. Окремо пробиваємо сир занурювальним блендером. Далі до нього відправляємо вершкове масло, цукрову пудру, ванільний екстракт і пробиваємо до пастоподібного стану. За допомогою харчової плівки формуємо сирки. Спочатку робимо прямокутник з сирної маси, в середину відкидають карамель (https://bit.ly/3yT5PDV)) і скручуємо так, як показано на відео. Вийде три заготовки, відправляємо в холодильник на ніч. На наступний день готуємо глазур. Розтоплюємо шоколад і змішуємо з рослинним маслом. Переливаємо в зручну ємність, у мене одноразовий стаканчик. Дістаємо з морозилки заготовки, прибираємо харчову плівку і кожну «ковбаску» ділимо навпіл. Всього підучиться 6 сирків. Насаджуємо на шпажку, занурюємо в шоколад і кладемо на пергамент (шпажку можна прибрати, коли сирок почне схоплюватися). На відео я показала варіант шоколадного декору, його можна зробити за допомогою шоколаду, фрізера (https://bit.ly/3zZfJVS) і шоколадних рисових кульок (https://bit.ly/2VsL6t0). Готові сирки відправляємо в холодильник на 30 хвилин, а потім можна пригощати гостей.