Інгредієнти:
600 гр вишні без кісточки
200 гр борошна
8 гр розпушувача (https://bit.ly/39uchXy)
75 гр цукру
3 яйця
500 мл вершків 30-33%
Дрібка солі
Ванільний екстракт (https://bit.ly/3ky90wZ)
Приготування:
Вишню 🍒 розморозити та злити всю рідину. У чашу просіюємо борошно та розпушувач. Далі відправляємо сіль 🧂, цукор і змішуємо віночком (https://bit.ly/3i3eSwr). Потім по одному втручаємо яйця 🥚, робимо це міксером або віночком. В самому кінці додаємо вершки та ванільний екстракт. Перемішуємо до повної однорідності ☝️ Форму (https://bit.ly/3ug9DOY) застилаємо фольгою і добре змащуємо вершковим маслом 🧈 (якщо випікатимете в керамічній формі, то просто змастіть маслом і все), на дно висипаємо всю вишню 🍒 . Випікаємо при 170 градусах приблизно 50-60 хвилин. Знову ж таки, якщо випікали в керамічній формі, то даємо трохи охолонути і можна їсти, а якщо в кільці, як у мене, то остуджуємо 🌬, відправляємо на кілька годин у холодильник ❄ (так пиріг застигне і легко можна буде дістати з кільця). Після холодильника ви зможете легко зняти фольгу, кільце та помістити Клафуті на гарну підкладку. Перед подачею посипати невеликою кількістю цукрової пудри (https://bit.ly/3lTklHk) і можна пригощати гостей 💁‍♀️. Приємного апетиту 😉